Utstillinger


___________________________


Kjell Nupen

10. september til 8. november 2021.


Det er en stor glede for Eker Gård Galleri å få ønske velkommen til salgsutstilling med Kjell Nupens verker.

Utstillingen formidler Nupen som en allsidig kunstner som arbeidet innenfor flere medier; Maleri, keramikkrukker og relieff, glass og grafikk.
Som grafiker arbeidet han med forskjellige dyptrykksteknikker og ulike litografier. Mest kjent er hans kunstneriske samarbeid med H.M. Dronning Sonja og deres arbeidsperioder ved Atelje Larsen i Helsingborg i Sverige. I Danmark brukte han verksteder som Tommerup keramiske værksted, Hebsgaard glasværksted samt det grafiske verksted Edition Copenhagen. De to førstnevnte er også produksjons- sted for flere av arbeidene som presenteres i utstillingen.

Kunstsamler og Nupens nære samarbeidpartner, Klaus Mortensen, beskriver verkene slik:
«Kjell Nupen er kendt for ”sin egen” blå. Det til trods at han brugte hundrede vis af forskellige blå nuancer. Men noget er der om sagen, og jeg har utallige gange stået på en udstilling, og hørt gæster på udstillingerne tale om Kjell Nupen`s særlige blå.
I gennem årene jeg arbejde sammen med Kjell, var der ikke mange gange han afslørede tanker bag hans værker, idet han mente værkerne talte for sig selv, men kan huske en gang han berettede om blå, den kommende tekst er forsøget på at tage essensens ud af det han fortalte;
Blå er den kostbare farve, som konger og kejsere gennem tiden har iklædt sig til fester og store arrangementer, og i mange kulturer forbindes den med guddommelig sandhed og evighed. Blå er også en temperatur, en sindstilstand, farven på havet og himmelen. Vi kender alle musikkens Blues, nogen kender måske endda blåøjede mennesker.
Den bedst kendte blå er nok farven Ultramarin. Oversætter man Ultramarin fra norsk til fransk, bliver det til Outremer, og oversætter man Outremer til tilbage til norsk, bliver det til ”på den anden side af havet” eller ”hindsidens” …
Blå har dermed både historiske, mytiske og kunstneriske konnotationer, hvorfor den på rigtig mange måder er en mangestrenget udfordring, at se Kjell Nupen`s arbejder i den kontekst, giver hans blå en dybde ud over farven i sig selv…»

Kjell Nupens startet sin kunstneriske reise som svært ung. 17 år gammel begynte han på Statens Kunstakademi i Oslo og i 1974 debuterte han på Høstutstillingen og Sørlandsutstillingen i Kristiansand. Han har studert under Reidar Aulie (1904-1977), Knut Rose (1936-2002), Ludvig Eikaas (1920-2010), Gerhard Richter (1932) og Rolf Sackheim (1921-2006).
Han er innkjøpt av en rekke sentrale institusjoner, både i inn- og utland.

Utstillingen er i blitt til i samarbeid med gallerist Sigmund Bakken, med kunst fra Klaus Mortensen, Kunstverket Galleri, Oslo.


___________________________

Ari Behn

6-15. august og 19-22. august 2021 kl 12-16


I tillegg til Ari Behns kunst vises skulpturutstillingen:

"Henrik Ibsen for dummies" og du kan smake deg gjennom permakulturhagen som er under utvikling.


Ari Behn ( født Ari Mikael Bjørshol; 30. september 1972, død 25. desember 2019)
har gått på Steinerskolen, av utdanning har han bachelorgrad fra Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbrakte Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia. Ari Behn hadde sitt litterære gjennombrudd i 1999 med boken Trist som faen. Novellesamlingen solgte i over 100 000 eksemplarer,
I tillegg til sitt forfatterskap har Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor Glassverk.
Han har laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod. Våren 2011 debuterte han som dramatiker med stykket Treningstimen, som ble satt opp ved Rogaland Teater i regi av Kim Sørensen.
Han var i noen år en del av den kunstneriske vennekretsen Den Nye Vin, som bestod av blant annet fotografen Per Heimly. Behn og Heimly jobbet sammen om underholdningsserien Ari og Per som ble vist på NRK våren 2011. Serien vant prisen for beste underholdningsserie under Gullruten 2011, og ble dessuten nominert i klassen beste nye programserie.

På Eker Gård vil du oppleve billedkunstneren Ari Behn. I 2017 startet Ari Behn en større kunstutstillingsturne i en lang rekke byer og tettsteder rundt i Norge. Ari Behn har gjennom årene høstet mange lovord for sin billedkunst, og har satt flere salgs og besøksrekorder hos ulike gallerier og kunstforeninger.
Han beskrives som en fremragende kolorist, hvor bildene beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.
På Nrk finner du et portrett av kunstneren Ari: https://tv.nrk.no/program/MDNY16850020


_________________________

2020Christine Aspelund - Skulptur

Julia Vance  - Skulptur

Anni Onsager- Skulptur

Jon Terje Thoresen - Foto

Børge Rødfjell - Print

Sam Droege - Foto


FASTE UTSTILLINGER

_______________________________

I hagen bak låven og rundt tunet

Rundt tunet finner du en permakultur visningshage som er under utvikling i samarbeid med

organisasjonen Kvann og det vil bli ulike innstallasjoner og kunst integrert i hagen. 


Foto - Jon Therne Thoresen  over.

Fra Ibsens skuespill

"Fruen fra havet"

-Ibsen museet i Grimstad - under